Pokus

11. srpna 2017 v 16:43
Dělám na sobě pokus. Namlela jsem mák, na poli sesbíraný paběrkovaný a udělala ho s nudlemi. A teď sedím a čekám co to se mnou udělá. Na netu jsem se dočetla celé horory... jak opiáty z makovic prostupují až k maku a makovina se dostává na zrníčka. A prach je nejhorší. Takže paběrkovaný mák je samý morfín a opiát.

Tak jsem si vzala noviny a zkouším číst, píchám se do prstu abych zkusila jestli mě to bude bolet. Morfium má tlumit bolest. Ale jak se zdá, všecko je dobrý.

A tak mladým můžu navařit zítra švestkové knedlíky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (148)
Zobrazit starší komentáře

101 ratka | Pondělí v 7:07 | Reagovat

100. žebychom ti přivedli autobus?

Neee, začali jsme teprve v květnu :-)))

102 ratka | Pondělí v 7:25 | Reagovat

100. taky znám prožrané praváky. Napsala jsem že tak lehce nečervaví... jako třeba masáky nebo holubinky. ale sčervaví taky když jsou pro to podmínky...

103 rulisa | Pondělí v 7:56 | Reagovat

102
Pokud si pamatuju, srovnávali jsme praváky a hřiby hnědé.:-)

101
Tak to bych se na vás někdy chtěla podívat, jak vám to sluší a co vyprávíte. :-)
Kam vodíte na jídlo?

104 ratka | Pondělí v 11:49 | Reagovat

103. ano. srovnávali jsme s hřibem hnědým... takže míso masáku hřib hnědý.

105 rulisa | Pondělí v 12:09 | Reagovat

104
No, a právě hřib hnědý červiví míň než pravák.

106 Liška | Pondělí v 13:55 | Reagovat

Nejmíň červiví hořčák.

107 rulisa | Pondělí v 14:13 | Reagovat

106
No, a hadovky smrdutý. :-))
A kotrče kadeřavý. Ty taky nečerviví. V těch jsou ty muchy zalezlý a nejdou vymejt.

108 ratka | Pondělí v 14:57 | Reagovat

každý má nějakou zkušenost :-) hadovky jsem ještě nesbírala :-)))

109 rulisa | Pondělí v 15:22 | Reagovat

Tou zkušeností myslíš hořčáky, nebo hnědý hříbky? :-)

Ratko, to že hnědý hříbky červiví míň než praváci, není jen moje zkušenost, jde to obecně lidem, ba i wikipedií.

Nicméně našla jsem jednu mykologickou debatu, kde se tvrdí, že rozdíly v červivosti jednotlivých druhů jsou dány i lokalitou, že kde jedno nečerviví, červiví zas cosi jiného a naopak.

Ale máš pravdu v tom, že růžovky jsou  v jakékoli lokalitě červivý snad už pod zemí.

110 rulisa | Pondělí v 15:23 | Reagovat

108
Ehm... A hořčáky sbíráš? :-)

111 Saul | Pondělí v 15:24 | Reagovat

96:
To je asi podobne jako Rusove(nekteri) se Stalinem.
I kdyz pri podrobnejsim pohledu
jsem schopen tem Rusum i rozumet.
Frantikum v opevovani Napoleona ne.

112 Saul | Pondělí v 15:31 | Reagovat

110:
Ja jo.
Vim kde jich je kazdej rok hafol.
Tech par babek co najdu dam do kosicku na dno,prikryju triceticentimetrovyma hlavickama horcaku a chodim s tim dve hodiny po nadrazi s hlavou hrde vstycenou,jak ty pravaci rostou.:-)
Cervivy tresne budete taky resit?:-))

113 ratka | Pondělí v 15:38 | Reagovat

110. moje maminka... jednou, pak už věděla :-)

114 rulisa | Pondělí v 16:06 | Reagovat

112
Nebudem, třešně už jsou sežraný od špačků dávno.

115 rulisa | Pondělí v 16:09 | Reagovat

112
A navíc tys nepsal o shnilý třešni, ale o shnilým hřibu, odtud ta debata je, pokud se nepletu, byl to jeden z argumentů, proč to tvoje nemůže být pravák, protože prý praváky nečerviví, tudíž ani nehnijí, tak to musel být hnědý hřib. Se zastávám tvýho praváka, ohnilýho, no né? :-)

116 ratka | Pondělí v 16:38 | Reagovat

115.  a to vše za jeden den :-)

117 ratka | Pondělí v 16:40 | Reagovat

tedy ne za jeden den, jeden den byl krasavec a druhý :-)

118 rulisa | Pondělí v 16:57 | Reagovat

117
Od toho dne, co ho Saul uviděl. :-))

Předpokládám, že když ho uviděl, byl hříbek už dost velký.

119 Saul | Pondělí v 17:20 | Reagovat

No to kolikrát staci par minut,či dokonce sekund aby hribek uhnil.
Z tou červivosti teda nevim,to debata bere podivný směr,který mne děsí:-)

120 Saul | Pondělí v 17:23 | Reagovat

A co broskvoňové sady letos?
Nečerviví broskvičky,nečerviví...?:-0)

121 ratka | Pondělí v 17:33 | Reagovat

118. to jsme pochopila zcela jinak. tedy že se toho dne objevil. vyrostl. jinak bych neremcala :-))

122 Saul | Pondělí v 17:34 | Reagovat

Teď nevím,má to být s tvrdým nebo měkkým?

123 ratka | Pondělí v 17:38 | Reagovat

120. jablíčka červiví :-))

124 Saul | Pondělí v 17:59 | Reagovat

124:
Jablíčka nejsou broskvičky,počkáme si na Ru znaleckou korekturu:-)

125 rulisa | Pondělí v 18:02 | Reagovat

Do broskví nedělám, ty tady nerostou. :-))

Broskve červiví jen v pecce, ´se daj jíst i tak.

I-y si napište, jaký chcete, jen k tomu pak musíte správně osadit zbytek věty.

126 rulisa | Pondělí v 18:03 | Reagovat

No a vlastěně za tu děsivou debatu může Saul. Nejednoznačností svých sdělení!

127 Saul | Pondělí v 18:10 | Reagovat

126
To je mi povědomé:-)

128 ratka | Pondělí v 18:10 | Reagovat

126. jj. může za to Saul :-)

129 Saul | Pondělí v 18:17 | Reagovat

ja už to nikdy neudělám:-)
Ted jsem vylezl z vlaku a nějaká holka tam rvala do tlampače,ze nas Jezis všechny miluje.
Tak mi to vzalo,ze jsem si musel dat další pivo a popřemýšlet o tom...!!!!!

130 Saul | Pondělí v 18:55 | Reagovat

Miluje,ale pivo nezaplatí.:-)

131 ratka | Pondělí v 19:03 | Reagovat

130. jak to víš? Ještě se ti nestalo aby ti někdo úplně cizí zaplatil pivo?

132 Saul | Pondělí v 19:22 | Reagovat

Jak vis,ze je Jezis pro mne cizi?
Na placeni piv ho nastesti jeste nepotrebuju.
I kdyz vim,ze ma srajfrofli za mne pripravenou...ale neco za neco,vzdyt to znas Ratko:-)

133 ratka | Pondělí v 19:31 | Reagovat

132. myslela jsem to jinak... že ti někdo  neznámý (náhodně) pomohl.

134 Saul | Pondělí v 20:23 | Reagovat

Jistě ze pomohl.
Ono se to nezdá,ale takových je pořád víc,než těch druhých.

135 ratka | Včera v 9:42 | Reagovat

134. je jich hodně.

136 Liška | Včera v 14:41 | Reagovat

120
Do broskví do ďůlku akorát zalejzají škvoři. Vím od kolegyně. A v jedný broskvi od ní ten škvor fakt byl.

137 ratka | Včera v 14:47 | Reagovat

tak jsem nadělal povidlové taštičky s mákem a usnuli jsme :-) nevím jestli tím mákem nebo ... jen tak :-))

138 ratka | Včera v 16:35 | Reagovat

103.  k Zachriášovi...

139 rulisa | Včera v 16:38 | Reagovat

A v Dachau? Ke koni nebo k Malínkům? Nebo to berete při jednom obědě všecka tři zdejší města?

140 rulisa | Včera v 16:43 | Reagovat

Tady je to všecko na náměstí bída, personál se střídá co pár měsíců a brigádníci braní na léto stojí většinou za belu. A majitelům jde jen o to si vydělat, a vědí, že v sezóně si vydělají tak jak tak.
Jenže kam jinam se zájezdem, kilometry někam na kraj města těžko, to chápu.

141 ratka | Včera v 18:20 | Reagovat

139 tak jak říkáš, druhá otázka :-))

142 rulisa | Včera v 20:45 | Reagovat

Možná v tom Mexiku byste na náměstí našli lepší hospodu než tady.

143 ratka | Včera v 21:28 | Reagovat

142. nejde ani tak zda dost dobrá, musí být schopna zvládnout najednou 55-60 lidí.  Tedy především jde o kapacitu.

144 rulisa | Včera v 21:31 | Reagovat

To máte veliký autobusy...

145 rulisa | Včera v 21:42 | Reagovat

Hmm, ale koukám že ono to tak dneska je, já zamrzla někde na totalitním "počet míst k sezení 48"...

146 rulisa | Včera v 21:51 | Reagovat

A neuvažovali jste pro prorovnání zkusit třeba Lihovar - u Anton, hned u centrálního parkoviště?
Taky to není jedna á, ale přeci jen co jsem slyšela, tak na rozdííl od Zacha to jídlo u nich sem tam někdo dokonce i vysloveně pochválil.

147 rulisa | Včera v 22:14 | Reagovat

Hmm, koukám podle hodnocení na netu, že je to tak nastejno.
Prostě nejlepší klasická hospoda v Telči je v Krahulčí a v Dačicích. :-(
Jenže tam se zas nevejde 60 lidí.
Tak asi jedině to po Zachovi zajíst zrmzlinou u Chorvata. :-))

148 ratka | Dnes v 7:20 | Reagovat

147. ono kolikrát ani není možné "dobře" vařit pro hordu lidí... tedy sní se co je  . Dobře vaří v Zámecké restaurace v Lednici  a kupodivu dobře se jedlo i na lodi Poseidon na Vranovské přehradě.

Tedy... moje nároky nicmoc.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.